Услуги

 • Chronokeep Website Template

  Компютърни и ИТ услуги

  Към момента „Меркурий 13“ ЕООД разполага със сервиз за компютри, лаптопи и монитори. Сервиза разширява своята дейност, като предлага ремонт и поправка на компютърна техника от всички марки и модели. Сервиза се намира в кв. „Мусагеница“,блок 110 в близост до пазара . Ние продължаваме да обслужваме големи, средни и малки фирми, както и частни клиенти дистанционно от цяла София. Сервизната дейност включва хардуерни услуги, ремонт на компютри и компоненти, сервиз на лаптопи, ремонт на лаптопи, поправка на монитори. Софтуерни услуги като преинсталиране, възстановяване, инсталиране на програми, драйвери, почистване на вируси и други общи софтуерни и програмни услуги. Сервиза предлага също продажба на компютри и лаптопи по поръчка. Предлагаме също така и посещения на адрес със предварителна уговорка.

 • Chronokeep Website Template 

   Възстановяване на данни и файлове. Кога е възможно възстановяване на данни и кога това е невъзможно?

  Често срещан проблем с хард дисковете е появата с времето на лоши сектори на повърхността на магнитните плочи. Това може да се сравни с драскотини по повърхността на грамофонна плоча. Прочитането на данни е затруднено, а секторите стават нечетими. Колкото повече са лошите сектори толкова по-зле става положението. В определен момент информацията и файловете могат просто да изчезнат от файловата система. Наличието на грешки при четене определя проблеми дори до изчезване на цели дялове. Въпреки всичко това възстановяване при проблем с хард диск е възможно. Условие за това е диска все още да работи, макар и лошо. Един от възможните методи за възстановяване е предварително фиксиране на лошите сектори. Също е възможно възстановяване на дяла, чрез коригиране на грешки в дяла и фиксиране на проблеми във файловата система. Друг метод това е така нареченото маунтване на дял във виртуална файлова система с последващ опит за копиране на данните.

  Кои файлове подлежат на възстановяване?

  На първо място това са снимки. Снимки, клипчета, видео материали, изображения могат да се възстановят без проблем от различни по вид носители на информация. Документи на Word и Excel, Фотошоп, аутокад и други също подлежат на възстановяване.

 • Chronokeep Website Template 

  Отдалечена компютърна помощ Сервиз „Меркурий “ предлага нов, модерен и много удобен за нас и за Вас начин на експертна отдалечена компютърна помощ отдалечени компютърни услуги и отдалечен достъп, или така наречената дистанционна компютърна поддръжка (Remutе Support, Quick Support, Remute Help) Отдалечената компютърна помощ и поддръжка от разстояние е възможна само при наличие едновременно на две важни условия: вашия компютър да зарежда Windows и вашия интернет да работи (тоест да имате активна интернет връзка). За тези, които не са наясно какво значи активна интернет връзка пояснявам: това е когато може да отваряте страници в интернет от вашия компютър, значи имате интернет).

  В случай, че Windows се е сринал и не стига до зареждане на десктопа, или стартирането на програмите е блокирано от вируси отдалечения съпорт и отдалечения достъп до вашия компютър става невъзможен.

 • Chronokeep Website Template Има ли нужда от почистване на лаптопа? Отговора може да разберете сами, ако проверите някои неща. Така например, дали шуми и върти силно вентилатора на лаптопа когато поработи известно време. Усещате ли прегряване на места от корпуса или върху клавиатурата? Усеща ли се да духа струя топъл въздух от към радиатора и вентилатора на вашия лаптоп? Ако вентилатора шуми силно, корпуса на места прегрява и не се усеща силна струя топъл въздух да излиза безпрепятствено, значи имате сериозен проблем със вашия лаптоп. Време е да се погрижите за него и да го занесете на сервиз за професионално почистване.